Från föreställningen Nappen Pappen.
Foto: Håkan Larsson

Figurteaterkompaniet producerar och turnerar med teater för små barn från 2 - 8 år. Vi tar alltid upp enkla ämnen som är viktiga för det lilla barnen. Med humor, sång och musik berättar vi våra berättelser som oftast är nyskriven dramatik för små barn. Vi turnerar i hela landet men har även haft turneer i Norge samt gästspelat i Finland, Tyskland, Spanien och Slovenien.

Gruppen bildades 1994 av Torill Naesheim och Pia Holmquist efter tre års studier vid Norsk Dukketeater Akademi. Sedan 2005 är Hugo Catolino medlem i gruppen.

Pia Holmquist startade dockteater i Västerås redan 1978 efter tvår års utbildning till dramapedagog samt praktik på Totemteatern i Uppsala.1981 bildade hon Filipstads dockteater.

Hugo startade gruppen Pome Da Pi på Mallorca i början av 80-talet och har sedan flytten till Sverige bland annat jobbat med Marionetteteater som ensamspelare .

 

Kram Doddo

Senaste produktion: Kram Doddo

Nyskriven musikbarnteater för barn från 2 år.
Den lilla björnungen Doddo vaknar för tidigt på morgonen, han ger sig ut på egna äventyr och träffa ekorren Kotti, Bina, Fisken och larven Bengtsson. En berättelse om att vara nyfiken och glädjen av att hitta en riktig vän.
Manus, regi, musik, dockor och scenografi: Pia Holmquist och Hugo Catolino
Musik arr: Marcos Ciscar
Föreställningen är producerad med stöd från Region Värmland.

Speldatum

Alla föreställningar inställda våren 2020 på grund av Corona.