Senaste produktion Pappelina - min syster

31. Aug, 2021

Pappelina - min syster

Pappelina - min syster hade premiär mitt i första årets pandemi. Föreställningen ligger startklar och vi börjar spela den 30 oktober. Bokningsbar hela 2022.

Från föreställningen Nappen Pappen.
Foto: Håkan Larsson

Figurteaterkompaniet producerar och turnerar med teater för små barn från 2 - 8 år. Vi tar alltid upp enkla ämnen som är viktiga för det lilla barnen. Med humor, sång och musik berättar vi våra berättelser som oftast är nyskriven dramatik för små barn. Vi turnerar i hela landet men har även haft turneer i Norge samt gästspelat i Finland, Tyskland, Spanien och Slovenien.

Gruppen bildades 1994 av Torill Naesheim och Pia Holmquist/Arnedotter efter tre års studier vid Norsk Dukketeater Akademi. Sedan 2005 är Hugo Catolino medlem i gruppen.

Pia Holmquist/Arnedotter startade dockteater i Västerås redan 1978 efter tvår års utbildning till dramapedagog samt praktik på Totemteatern i Uppsala.1981 bildade hon Filipstads dockteater.

Hugo startade gruppen Pome Da Pi på Mallorca i början av 80-talet och har sedan flytten till Sverige bland annat jobbat med Marionetteteater som ensamspelare .

 

Wilma vill så gärna ha ett syskon. när hon inte får det, tillverkar hon en syster i papper. Hon kallar systern Pappelina. Wilma och Pappelina har roligt och leker, men en dag kommer mamma och pappa och berättar att Wilma ska få en lillebror. Då blir Papplina ledsen och springer tillbaka till papperslandet. Wilma springer efter, i papperslandet träffar dom pappersfolket. När kungen hör att lillebror har kommit övertalar han Wilma att resa hem igen. Det gör hon eftersom Pappelina och Wilma kommer överens om att leka alla tre. Lillebror, Wilma och Pappelina. För i fantasin kan man själv bestämma hur allting ska bli.